Volkswagen

Klaar voor actie

Leerlingen van het GTI (Duffel)Gitok (Kalmthout)TSM (Mechelen) en GO!TAK (Kapellen) werken momenteel hard aan de creatie van hun elektrische kart. De onderdelen zijn uitgepakt. De competitie kan beginnen.

De basis is voor elk team hetzelfde, maar welke technologische en technische aanpassingen ze doen, daar beslissen ze zelf over. En ook de carrosserie maken de leerlingen zelf. Het is aan hen om de juiste keuzes te maken. In mei kunnen ze hun creaties uittesten tegen andere scholen

Philip Van Langenhove, Group Aftersales Manager bij Auto Natie Group

Vaardigheden ontwikkelen

Jongeren inspireren voor studies en een loopbaan in een STEM-richting. Hen laten kennismaken met bedrijven die STEM-afgestudeerden tewerkstellen. Dat is het opzet van deze Greenpower Challenge.

Iets waar Auto Natie Group zich helemaal in kan vinden. Via de wedstrijd wil de Antwerpse autogroep leerlingen warm maken voor een job als autotechnieker, en hen skills aanleren die eigen zijn aan het beroep. “Plannen, je werk organiseren, samenwerken en oplossingsgericht denken. Dat zijn ook belangrijke vaardigheden voor wie in een werkplaats aan de slag gaat. Want als een voertuig binnenkomt, moet je meteen een oplossing bedenken, en die kan elke keer anders zijn”, weet Philip.

De toekomst is elektrisch

Dat de Greenpower Challenge verschillende skills traint, vindt Philip zeer waardevol. En ook het feit dat het project focust op de elektrificatie van voertuigen is voor hem een grote meerwaarde. “De vraag naar elektrische en hybride wagens groeit elke dag. Dus is het belangrijk dat leerlingen hierin ook expertise opbouwen. Want de wereld staat niet stil, en ook de werkplaats niet. Je moet mee evolueren met de technologie. Dankzij de Greenpower Challenge worden de mogelijkheden van elektrische wagens op een speelse, maar realistische manier duidelijk gemaakt.”

Elkaar leren kennen

Het project biedt Auto Natie Group ook de mogelijkheid om de scholen in hun buurt beter te leren kennen. “Waar jongeren voor stages normaal naar ons komen, zien wij nu in welke omgeving zij aan wagens sleutelen. Het is tof om te zien hoe hun ateliers er op school uitzien, met welk gereedschap ze daar werken … Tegelijkertijd leren de leerlingen ons ook beter kennen, en pikken ze een stukje van onze bedrijfscultuur mee. Zo krijgen ze een goed beeld van wie we zijn en hoe we werken”, zegt Philip.

Supporteren vanop de eerste rij

Auto Natie Group investeert met veel plezier in dit design-, build- en raceproject van Greenpower Benelux. Niet alleen door de bouwpakketten van de karts te sponsoren, maar ook door de scholen tijdens het bouwproces te helpen waar nodig. Philip: “Hebben ze ergens onderweg technische of andere vragen, dan gaan we langs om te helpen. Zo willen we de leerlingen ondersteunen om de beste en snelste karts te bouwen. Ook in mei zullen we vol overgave supporteren tijdens de eerste wedstrijd: het moment waaruit zal blijken hoe optimaal alle karts zijn afgesteld. Go go GTI, Gitok, TSM en GO!TAK. We duimen voor jullie!”

Wie een stageplaats zoekt of een job als technieker ambieert, wordt bij Auto Natie Group met open armen ontvangen. “Bij ons kom je terecht in een hechte familie. We bieden werkzekerheid, in een sector die continu evolueert. Ideaal voor elke MacGyver die houdt van stabiliteit én afwisseling”, aldus Philip.