We heten je alvast van harte welkom op de nieuwe locatie!

📍 Groeningenlei 115 - 2550 Kontich

Uitkijken naar een nieuw Mobility Center in Kontich

De bouw van het nieuwe ‘Mobility Center’ in Kontich loopt op schema. Begin 2024 verhuizen Auto Natie Kontich (Groeningenlei en Prins Boudewijnlaan), Auto Natie Wilrijk (Boomsesteenweg) en Wondercar Wilrijk naar deze nieuwe, hyperbereikbare nieuwbouw langs de Groeningenlei en de E19.

Zowel de verkoop als de naverkoop van Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen alsook onze multi-merken carrosserie Wondercar vinden hier samen een nieuwe thuis.

Op maat van fleetklanten

In het nieuwe gebouw worden ook fleetklanten ruim op hun wenken bediend. Stasse: ‘In onze demozone is plaats voor een 40-tal demovoertuigen voor testritten. Er zijn ruimtes voor events, presentaties of opleidingen. En fleetklanten die met hun wagen op onderhoud komen, kunnen tijdens het wachten gebruikmaken van onze volledig uitgeruste coworkingplace met perfecte wifi-verbinding en mooi uitzicht op de werkplaats. Door de organisatie van onze werkplaats te optimaliseren, beperken we bovendien de wachttijd voor onze klanten. Daarvoor maken we o.a. gebruik van twin-bruggen, waarbij twee techniekers tegelijkertijd aan een wagen kunnen werken. Je ziet: over elk detail is hier nagedacht.’

Verhuis in verschillende fasen

De sites in Wilrijk en Kontich waren aan een grote vernieuwing toe. Daarom besliste Auto Natie Group om te investeren in een gloednieuwe infrastructuur. ‘Op die nieuwe locatie bundelen we straks de krachten van onze oude concessies in een modern en innovatief gebouw met voldoende parkeerruimte, om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn’, vertelt Regional Manager Nicolas Stasse.

‘We verhuizen in verschillende fasen. In de loop van januari starten we met de verhuis van de naverkoop en carrosserie van onze vestigingen in Wilrijk. In februari zijn de werkplaatsen van Kontich aan de beurt. De verkoopsactiviteiten zullen tijdens de Salonperiode nog op de huidige sites behouden blijven. Pas na de Salonperiode verplaatsen we onze wagens en burelen naar de nieuwbouw. Dat zal dus pas in februari zijn’, aldus Nicolas.

In de hoogte

Het gebouw, dat projectontwikkelaar LCV Real Estate voor Auto Natie Group optrekt, is 20.000 m² groot, maar neemt – door in de hoogte te bouwen – amper een vierde van die oppervlakte in. De werkplaatsen en carrosserieafdeling komen op het gelijkvloers, de vijf ‘phygital’* showrooms met annex demowagenparking en klantenparking op de eerste verdieping, burelen en administratie in een mezzanine, en een parking op het dak.

*Phygital. Een samentrekking van ‘physical’ en ‘digital’, waar we het beste van de offline en online wereld laten samensmelten tot een unieke klantenervaring!

Alle merken onder één dak

De Business Relation Managers ontvangen de fleetpartners in één van de vergaderzalen of in het atrium. Op diezelfde verdieping is ook een parking voorzien. ‘Een van de grote voordelen van onze nieuwe site is dat we alle merken onder één dak hebben: Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen. Zo kan je van de ene in de andere showroom doorlopen en kan je ook een testrit maken met het gewenste voertuig. Op onze nieuwe site vinden onze klanten alle antwoorden op hun vragen over al onze merken op één plaats. Het nieuwe Mobility Center is bovendien vlot bereikbaar. Ook dat is een grote troef.’